Kiltalogo

SUURLOUNAISHÄMÄLÄISEN KUVATAITEEN KOKOAVA VOIMA.
FORSSA • TAMMELA • JOKIOINEN • YPÄJÄ • HUMPPILA • SOMERO • URJALA

 

Etusivu
Puheenjohtajan tervehdys
Killan hallitus
Jäseneksi Kiltaan - tue
yhdistyksen toimintaa

Killan taiteilijoita
Historiaa ja julkaisuja
Killan omat kokoelmat
Grafiikan paja
PC-ohjeistus
Taidelinkkejä
Palautelomake


TAPAHTUU
Tulevat näyttelyt, kurssit ym.
Aikaisempia tapahtumia
(sis. runsaasti kuvia)
Sivu päivitetty 28.9.18

   
 

KUHANKOSKEN KILLAN TULEVIA TAPAHTUMIA


2018


VUOSINÄYTTELY 2018
Kilta on varannut näyttelytila Vinkkelin vuosinäyttelyä varten helmikuussa 2018. Näyttely toteutetaan teemalla ”Topelius” yhteistyössä muiden tahojen kanssa - 14.2. tulee myös kuluneeksi 200 vuotta Z. Topeliuksen syntymästä.

 

Näyttelyn pystytetään maanantaina 29.1., töiden (5 kpl per tekijä) tuonti tuolloin klo 11 - 12. Osallistumismaksu 20 euroa, ei jurytystä (mikäli osanotto on erittäin runsasta, pystytysryhmä pidättää oikeuden karsia hieman, koska tila on rajallinen). Näyttely kuitenkin siis periaatteella "kaikilta jotakin".

 

Avajaiset pidetään tiistaina 30.1. klo 18, jolloin on luvassa pienimuotoista ohjelmaa ja tarjoiluna kuohuviiniä ja pikkunaposteltavaa. Tervetuloa!

 

Näyttelyn purku sunnuntaina 4.3. klo 14.

 


 

VUOSIKOKOUS 2018
Tämän vuoden vuosikokous pidetään perjantaina 6.4. klo 18, Kultturiyhdistys Kuvion talossa, Armantin kokoustilassa, osoitteessa Saksankatu 1 [ kohde kartalla » ]. Jäsenistö voi toimittaa sihteerille tai puheenjohtajalle [ yhteystiedot » ] ehdotuksia kokouksessa käsiteltäviksi asioiksi 23.3. mennessä.

 


 

IKKUNANÄYTTELY 2018
Kilta järjestää käytännön syistä lyhyellä varotusajalla ikkunanäyttelyn nykyisin tyhjillään olevaan Jyskin ja Zoo Jatarin tilaan Paimenenkadulle [ kohde kartalla » ] koko toukokuun ajaksi!

 

Tila valmistellaan perjantaina 27.4. KLO 17.00, jolloin talkooväkeä tarvitaan ainakin 12 henkilöä! Sermien noutoon tapulimakasiinista 4 hlö ja itse näyttelypaikalle 8 hlö, jossa on sermien pystytystä ja ikkunoiden pesua. Tarvikkeet ja työkalut järjestää Kilta. Tavoitteena suoriutua urakasta noin kolmessa tunnissa. TALKOOLAISET ILMOITTAUTUKOON NÄYTTELYSIHTEERI TAINA RIITOLLE, puh. 040 0533609 !

 

Sermitilaa on huikeasti ja muutama pitkä ikkunapenkki esim. veistoksille. Mukaan voi tuoda vanhaakin tuotantoa. Osallistumismaksu on 5 euroa ja teoksia voi tuoda n. 10 kpl/taiteilija - huomioon ottaen teosten koko. Teosten vastaanotto tapahtuu ke 2.5. klo 17.

 

Myynti suoritetaan itsenäisesti ja yhteystiedot voi laittaa teosten yhteyteen. Se ei ole kuitenkaan välttämätöntä, sillä joka tapauksessa näyttelysihteeri vastaa teostiedusteluihin ja antaa tarvittaessa taiteilijan yhteystiedot sekä käy myös sovittaessa luovuttamassa myydyn teoksen. Myynnistä menee Killalle 10% provisio. Huom! Jokainen luonnollisestikin osallistuu "miehittämättömään" näyttelyyn omalla vastuulla!

 


 

POP-UP -NÄYTTELY 2018
Pop Up-näyttely järjestetään Kutomon kauppakeskuksessa, ent. Seppälän tilassa (Alkon pääty) 21.5. - 3.6., osittain samaan aikaan Forssa-viikon kanssa. Teoksia voi tuoda 8 kpl per taiteilija ja osallistumismaksu on 20 euroa.

 

Töiden tuonti näyttelyyn sunnuntaina 20.5. klo 14.00. Sermien pystytys alkaa jo klo 13.00, joten reipasta talkooväkeä ilmoittautukoon Marjutille (050 303 2422) tai Tainalle (0400 533609) - tai voi myös tulla suoraan paikan päälle!

 

Näyttely puretaan 3.6. klo 18.00.

 


 

VIRTUAALITODELLISUUSESITTELY
7.6. Forssan kuvataidekoulun grafiikan pajalla klo 16 alkaen tutustutaan virtuaalitodellisuuteen, mm. 3D-maalausohjelmaan Tilt Brush, Oculus Rift -virtuaalilasien ja langattomien Oculus Touch käsiohjaimien avulla.

 

Virtuaalimaailmassa käyttäjä kokee vahvasti olevansa jossakin todellisessa tilassa, joka voi olla mitä tahansa sovellukseen on mallinnettu, tai 3D-kameroilla jossakin todellisessa paikassa kuvattu. Touch ohjaimet antavat mahdollisuuden käsitellä virtuaalimaailman kappaleita ja esim. Tilt Brush -sovelluksessa selata väri- ja työkalupalettia toisella kädellä ja maalata toisella. Tätä kaikkea ei ylipäätään voi mitenkään tyydyttävästi kuvata sanallisesti, vaan se on itse koettava! Immersio, eli "siellä olon tuntu" on parhaimmillaan todella vaikuttava. Tulet hämmästymään millä asteella kyseinen tekniikka on jo nyt!

 

Laitteiden ja ohjelmistojen esittelijänä toimii Harri Oinonen, jolta vinkki silmälasien käyttäjille, että sivuilta ulkonevat kehykset (oppaalla aluksi 13 cm leveät sangat, linssien tasosta mitattuna) ovat osoittautuneet silmikon päähän laittamisen ja pois saamisen kannalta hankaliksi, eli jos on mahdollisuus käyttää vaikka jotakin vanhoja enemmän pään myötäisiä laseja, tai jopa piilolinssejä, siitä on suurta apua - terveisin nimimerkki "toisella kerralla muoviset ysärisangat päässä virtuaalimaailmassa".

 


 

KESÄNÄYTTELY 2018
Viikoilla 25-28 eli 19.6.-15.7 Kuhankosken Kilta pitää perinteisen Kesänäyttelyn Jokioisten Tapulimakasiinissa, Kirkkotie 2, Jokioinen [ sijainti kartalla » ]. Osallistumismaksu 20 euroa / maks. 5 teosta / taiteilija. Töiden tuonti ja näyttelyn pystytys 18.6. klo 17 hallituksen joukkojen :-) valvonnassa.

 

Näyttely puretaan su 15.7. klo 18!

 


 

SILLANALUSNÄYTTELY
31.8.-1.9. Töiden tuonti ja näyttelyn pystytys perjantaina klo 16, purku lauantaina klo 16. Osallistumismaksu 5 euroa / 3 teosta. Teoslaput saa Killalta, mutta ne tulee kirjoittaa itse.

 

Toivomuksena on, että etenkin läpi yön valvova väki sonnustautuisi vähintäänkin "taiteelliseen hattuun". Päiväaikaan valvojia tulee olla yksi, mutta illemmalla ja yöllä aina vähintään kaksi. Valvonta läpi yön järjestetään vanhaan tapaan illanviettona hallituksen aktiivien johdolla.

 

Samaan aikaan järjestettäviltä mykkäelokuvafestivaaleilta pyritään ohjaamaan yleisöä mainosten avulla näyttelyyn.

 

Sillanalusnäyttelystä Kuttuuriyhdistys Kuvion blogissa »

 


 

MAHDOLLISUUKSIEN TORI 2018
Mahdollisuuksien tori Kehräämöllä perjantaina 14.9. klo 18-22.00. Linkki » Ohjelma »

 

Kilta pitää Grafiikan pajan avoinna pajaa ja Killan toimintaa esitellen. Jäsenet voivat tulla pajalle myymään taidekortteja ja tauluja. Ei myyntimaksua, eikä provisiota.

 

Ilmoittautuminen Taina Riitolle puh. 0400 533 609 tai s-postiin tainariitto(at)pp.inet.fi

 


 

IKKUNANÄYTTELY SYYS-JOULUKUU 2018?
Todennäköisesti saamme ikkunanäyttelymahdollisuuden, eli tilan jopa koko loppuvuoden ajaksi, asiaa selvitellään viikolla 39...

 


 

TAIDERETKI SYKSYLLÄ 2018
Syys-lokakuun aikana (tai keväällä) mahdollisesti teemme taidematkan. Kohde valikoituu myöhemmin sen hetkisten näyttelytilanteiden mukaan.

 


 

JOULUNÄYTTELY 2018
1.- 16.12 pidämme joulutaidemyyntinäyttelyn Kutomon kauppakeskuksessa, mahdollisesti samassa (ent., Cara) tilassa kuin viime vuonna. Osallistuminen 20 euroa / maks. 8 teosta / taiteilija. Joulumyyjäiset lienevät myös ohjelmassa, jos kiinnostusta esiintyy.

 


 

VUOSINÄYTTELY 2019
Kilta on varannut Forssan kirjaston näyttelytila Vinkkelin 4.2.-3.3. ensi vuoden vuosinäyttelyä varten.

 


 

KESÄNÄYTTELY 2019
Viikoilla 25 - 27 (18.6. - 7.7.) Kuhankosken Kilta pitää perinteisen Kesänäyttelyn Jokioisten Tapulimakasiinissa, Kirkkotie 2, Jokioinen
[ sijainti kartalla » ]

 


Vanhemmat tapahtumat siirretty Arkistoon »

 

 

 

yllä
Väinö Merilä: Varsinainen lintu, 1973 (Killan omat kokoelmat)


JÄSENTIEDOTTEET
Jäsenkirje 3/18

postitetaan viikolla 31


Vanhat jäsentiedotteet on siirretty Arkistoon »