Kiltalogo

SUURLOUNAISHÄMÄLÄISEN KUVATAITEEN KOKOAVA VOIMA.
FORSSA • TAMMELA • JOKIOINEN • YPÄJÄ • HUMPPILA • SOMERO • URJALA

 

Etusivu
Puheenjohtajan tervehdys
Killan hallitus
Jäseneksi Kiltaan - tue
yhdistyksen toimintaa

Killan taiteilijoita
Historiaa ja julkaisuja
Killan omat kokoelmat
Grafiikan paja
PC-ohjeistus
Taidelinkkejä
Palautelomake


TAPAHTUU
Tulevat näyttelyt, kurssit ym.
Aikaisempia tapahtumia
(sis. runsaasti kuvia)

Sivu päivitetty 20.02.07

   
 

Kuhankosken Kilta ylpeänä esittää:

JUHO K. JUNTUNEN
TERVETULOA FORSSAAN!
-näyttely

VINKKELI, Forssan Kehräämö (ravintola Vanha-Värjäri)
17.–28.08.2005

Yli tuhat kävijää! Näyttely oli suuri menestys. Kiitos kaikille kävijöille.

Kuhankosken Killan ensimmäinen kutsunäyttely iskee suoraan ajan hermoon: tamperelainen sarjakuvataiteilija, kirjailija Juho Juntunen tuo ensimmäistä kertaa esille ja myytäväksi kymmeniä originaalitöitään, joukossa paljon myös kuuluisia Forssa-aiheisia pilapiirroksia, jotka ilmestyessään Soundi-lehdessä aiheuttivat suuren kohun ja herättivät mm. Forssan kaupunginjohtajan Tapani Venhon närkästyksen.

Mutta ronskilla huumorillaan ja terävyydellään Juntusen piirrokset puolustavat erinomaisesti paikkaansa. Näyttely on osoittautunut tapaukseksi ja yleisömenestykseksi muutenkin vilkkaassa Forssan kulttuurisyksyssä.

Historialliseksi näyttelyn tekee kaksi seikkaa: se on Juho Juntusen ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa ja ensimmäinen Kuhankosken Killan kutsunäyttely.

Forssan Lehti (17.8.05 / Mikko Järvinen) toi näyttelyn oikeutetusti etusivun jutuksi. "Forssalaisilla on sittenkin huumorintajua", toteaa otsikossa ehkä helpottunutkin Juntunen. Mutta kaupunginjohtajan virhearviosta huolimatta hänen piirroksensa ovat iskeneet syvälle forssalaisten tajuntaan.

"Forssassa on positiivista hulluutta", toteaa Juntunen. "Täällä on mukavia ja viehättäviä ihmisiä. Kaikki forssalaiset eivät selvästikään käytä suonensisäisiä huumeita."

Näyttelyssä myytiin myös laatikollinen Forssa-teepaitoja sekä Juntusen kirjaa Munkit, nunnat ja donitsit erikoishintaan (Killan jäsenkortilla vielä –5e).

Kuvia näyttelystä:

 

Juho K. Juntusen näyttelyteoksissa alempana oleva mustavalkoinen piirros on uniikki originaali. Yläpuolella on lopullinen, tietokoneella väritetty versio printtinä.

Viimeiset kuvat ripustetaan paraatipaikalle.

Avajaisissa kävi myös kansanedustaja Minna Lintonen.

Näyttely virittää paljon keskustelua.

 

 

ULKOLINKIT
juho.com

Juho Forssassa
(Seutu-Sanomat 28.7.05)