Kiltalogo

SUURLOUNAISHÄMÄLÄISEN KUVATAITEEN KOKOAVA VOIMA.
FORSSA • TAMMELA • JOKIOINEN • YPÄJÄ • HUMPPILA • SOMERO • URJALA

 

Etusivu
Puheenjohtajan tervehdys
Killan hallitus
Jäseneksi Kiltaan - tue
yhdistyksen toimintaa

Killan taiteilijoita
Historiaa ja julkaisuja
Killan omat kokoelmat
Grafiikan paja
PC-ohjeistus
Taidelinkkejä
Palautelomake


TAPAHTUU
Tulevat näyttelyt, kurssit ym.
Aikaisempia tapahtumia
(sis. runsaasti kuvia)

Sivu päivitetty 20.02.07

   
 

Kuhankosken Killan vuosinäyttely
15.-27.03.2005

VINKKELI, FORSSAN KEHRÄÄMÖ
Juryttäjä: Satu Bethell

Vuoden 2005 ensimmäinen näyttely maaliskuussa oli kokonaiskuvaltaan raikas ja kevyt. Sen jurytti oittilainen kuvataiteilija Satu Bethell (Riihimäen Kuvataiteilijat), jonka mukaan runsaasta tarjonnasta oli helppo rakentaa näyttävä näyttely. Hän oli myös iloisesti yllättynyt kiltalaisten kovasta tasosta.

Suuria yllätyksiä Vuosinäyttely ei nyt tarjonnut. Tyylillisesti painottui perinteinen kuvataide, mutta moderniakin ilmaisua löytyi. Vaikka näyttelystä tuli upea ja toimiva kokonaisuus, jossa tekninen taso ja taiteellinen näkemys olivat tasapainossa, Satu Bethell kuitenkin rohkaisi kiltalaisia jatkossa kokeilemaan ja irrottelemaan enemmän.

Ehdolla näyttelyyn oli 121 teosta 40 tekijältä, mutta valintaseulan läpäisi 49 teosta 25 taiteilijalta. "Ulkopuolelle jääneet eivät sopineet kokonaisuuteen, vaikka joukossa oli hyvinkin taidokkaita töitä", Satu Bethell kertoi Forssan Lehdessä (FL/Mikko Järvinen 16.3.05).

Teoksia oli seuraavilta taiteilijoilta:

Pirjo Asumaa, Raimo Erviö, Kauko Hellsten, Sinikka Kaukinen, Aino Kauranen, Pekka Leppälä, Lauri Levanto, Pekka Lyly, Kari Löfberg, Yrjö Maarvala, Marjukka Malkki, Leena Miettinen, Tarja Mäkilä, Leena Nikkanen, Kristiina Nyman, Terttu-Liisa Pullinen, Anna-Liisa Rikala, Marja-Liisa Rinnekangas, Tuulikki Ruskeeniemi, Outi Rämö, Kyllikki Saarinen, Mari Salo, Pirjo Siivonen, Helena Suhonen, Jari Tammi, Pirkko Teräväinen

Valokuvia avajaisista 15.3.2005:

 

Avajaisissa esiintyi Tuija Nikkanen. Edessä Marjukka Malkin veistos Ei päätä eikä häntää, takana Marja-Liisa Rinnekankaan monotypioita.

Edessä oikealla taiteilija Leena Nikkanen.

Keskellä Kari Löfbergin Suurin piirtein, oikealla Marjukka Malkin Perhosen hauta.

Kutsuvieraita kestittiin yllin kyllin.

Ja keskustelu porisi.

 

 

yllä
Vuosinäyttelyn kookkain katseenvangitsija oli Aino Kaurasen yli kaksimetrinen teospari Päiväkirja I–II, 2005.