Kiltalogo

SUURLOUNAISHÄMÄLÄISEN KUVATAITEEN KOKOAVA VOIMA.
FORSSA •• TAMMELA • JOKIOINEN •• YPÄJÄ •• HUMPPILA • SOMERO • URJALA

 

Etusivu
Puheenjohtajan tervehdys
Killan hallitus
Jäseneksi Kiltaan - tue
yhdistyksen toimintaa

Killan taiteilijoita
Historiaa ja julkaisuja
Killan omat kokoelmat
Grafiikan paja
PC-ohjeistus
Taidelinkkejä
Palautelomake

TAPAHTUU
Tulevat näyttelyt, kurssit ym.
Aikaisempia tapahtumia
(sis. runsaasti kuvia)


Sivu päivitetty 16.8.2020

   
 

TAIDEALAN TIEDOTTEITA JA UUTISIA

 

TYÖPAJATORSTAIT GRAFIIKAN PAJALLA

Forssan kuvataidekoululla (Wahreninkatu 13), grafiikan pajalla järjestetään torstaisin klo 16-20 killan jäsenille vapaamuotoisen toiminnan kokoontumisia, joissa syksystä 2017 alkaen on mm. piirretty ja maalattu elävää mallia. Sinne voi tulla juomaan kahvia ja keskustelemaan tai vain olemaan, tavoitteena on luoda pajasta kiltalaisten yhteinen työhuone-olohuone. Työpajassa voi tehdä myös omia töitä. Ohjattua työskentelyä tai opiskelua on joka kerta.

 

Ajantasaiset tiedot ja tiedotteet Työpajan omalla sivulla »
TAIDETTA JOKIOISTEN LEIVÄN KAHVIOISSA

Heinäkuusta 2017 alkaen Jokioisten Leivän kahvioissa sekä Forssassa että Jokioisilla on voinut tutustua Killan jäsenten taiteeseen. Näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

Varauslistan ajantasainen tilanne: Forssan kahvilan näyttelyseinä vapaa 1.9.2020 alkaen! Kannattaa käyttää tämäkin mainio tilaisuus, sillä itse tila on ilmainen, provisio killalle myynnistä 10 %! Seinille on nyttemmin asennettu ripustusta helpottavat kiskot ja vaijerit, joten on helppo laittaa teoksia esille. Mahdollisuus on myös tarvittaessa käyttää nauloja, toinen pinta on kiviseinää toinen gyprockia, joten tarvittaessa myös kiviseinäkoukkuja. Taiteilijat vastaavat itse ripustuksesta ja näyttelyn kunnosta koko näyttelyn ajan. Myös myynnistä ja tiedusteluista taiteilija vastaa itse sekä on yleisesti vastuussa teoksistaan. Kahvion henkilökunta ei saa ottaa rahaa vastaan, ei ole velvollinen valvomaan näyttelyä tms. Valitettavasti nyt (18.3.) on ilmennyt varkaustapaus, jonka johdosta voimakkaasti suositellaan töiden ripustuksen varmistamista edes jonkinlaisella rautalankakiinnityksellä, jolloin töitä ei voisi vain nostella naulasta/vaijerista kassiin!

Jos haluat töitäsi esille kahviloihin, ota yhteyttä näyttelykoordinaattori Sari Salorantaan p.044 5530145 [ yhteystiedot » ]
NÄYTTELYTILAA PALVELUKAMMARISSA

Forssan Seudun Palvelukammariin ("Ystävän Kammari", Hämentie 5., p. 050 588 9644) kaivataan taidenäyttelyä. Siellä pidetään kuukaisittain vaihtuva näyttely ja maaliskuun alusta 2020 olisi vapaata näyttelyaikaa! Teokset naulataan tiiliseinään, joten varovaisuutta suositellaan.

Ystävänkammarin toimintaa voi myös katsoa sivuilta www.ystavankammari.fi tai Facebookista Ystävän Kammari Forssa.

Huom! lmoittakaa varaukset näyttelykoordinaattori Sari Salorannalle p.0445530145.
JOKIOISTEN TIETOTALOLLA NÄYTTELYAIKOJA VAPAANA

Jokioisten Tietotalon aulan näyttelytila Pehkosen näyttelytilannetta jokaisen tulee kysyä itsenäisesti. Mieluiten tila varataan neljäksi viikoksi, mutta lyhyemmätkin ajat käyvät. Neljän viikon hinta on 62 euroa sisältäen alvin. Pehkonen on auki Tietotalon ovien mukaan eli pääsääntöiseti arkisin klo 7.30 - 16.15. Halutessa voi valvoa tilaa itse myös viikonloppuisin. Tilassa on seinillä vaijeriripustus.

Jos on kiinnostusta varata näyttelytilaa, ottakaa yhteyttä Stiina-Liisa Pirkkamaahan, p. 050 592 5863.

Huom! lmoittakaa varaukset myös näytelykoordinaattori Sari Salorannalle p.0445530145.
7.6.2018 tutustuttiin virtuaalitodellisuuteen, mm. 3D-maalausohjelmaan Tilt Brush Oculus Rift -virtuaalilasien ja langattomien Oculus Touch-käsiohjaimien avulla. Virtuaalimaailmassa käyttäjä kokee vahvasti olevansa jossakin todellisessa tilassa, joka voi olla mitä tahansa sovellukseen on mallinnettu, tai 3D-kameroilla jossakin todellisessa paikassa kuvattu. Touch ohjaimet antavat mahdollisuuden käsitellä virtuaalimaailman kappaleita ja esim. Tilt Brush -sovelluksessa selata väri- ja työkalupalettia toisella kädellä ja maalata toisella. Tätä kaikkea ei ylipäätään voi mitenkään tyydyttävästi kuvata sanallisesti, vaan se on itse koettava! Immersio, eli "siellä olon tuntu" on parhaimmillaan todella vaikuttava. Tulet hämmästymään millä asteella kyseinen tekniikka on jo nyt!

Laitteiden ja ohjelmistojen esittelijänä toimii Harri Oinonen, jolta vinkki silmälasien käyttäjille, että sivuilta ulkonevat kehykset (oppaalla aluksi 13 cm leveät sangat, linssien tasosta mitattuna) ovat osoittautuneet silmikon päähän laittamisen ja pois saamisen kannalta hankaliksi, eli jos on mahdollisuus käyttää vaikka jotakin vanhoja enemmän pään myötäisiä laseja, tai jopa piilolinssejä, siitä on suurta apua - terveisin nimimerkki "toisella kerralla muoviset ysärisangat päässä virtuaalimaailmassa".


Virtuaalitodellisuutta pajalla

Linkki VR-sisältöihin, joista voi toki myös tehdä ehdotuksia, ainakin jonkin (mahdollisesti) myöhemmin uudelleen ohjelmassa olevan esittelytilaisuuden varalle »

Yhteystiedot »

Tilt Brush »

Oculus Rift »

Oculus Touch -ohjaimet käyttökuvassa »
VUODEN KILTALAINEN VALITTU

Vuosikokouksessa Killan sihteeri Aino Sallinen ilmoitti toimikautensa lopuksi ääntenlaskennan tuloksena, että vuoden kiltalaiseksi on valittu pj. Marjut Leskinen. Onnittelemme!

SKjL:n toiminnanjohtaja Harri Hirvonen luovutti vuosinäyttelyn 2017 avajaisssa 2.2. 70-vuotiaalle Kuhankosken Kilta ry:lle kunniakirjan tunnustuksena paikallistaiteen eteen tehdystä työstä.Lounais-Hämeen Kotiseutu- ja Museoyhdistys »
Forssan Lehti: Esko Aaltosen kulttuuripalkinto 2015 myönnettiin 25.9. Kuhankosken Killalle! »
Lounais-Hämeen Kotiseutu- ja Museoyhdistys »
JÄSENALENNUS TAITEILIJATARVIKKEISTA

Kuhankosken Killan jäsenet saavat käsityökeskus Sigridin myymälästä 10% alennuksen yli 20 euron ostoksista ja 20% yli 50 euron hankinnoista. 

Taina Riitto: Mielen kyynel - sielun kasvu (2016)

 

 

yllä
Taina Riiton "Mielen kyynel - sielun kasvu (2016)"