Kiltalogo

SUURLOUNAISHÄMÄLÄISEN KUVATAITEEN KOKOAVA VOIMA.
FORSSA •• TAMMELA • JOKIOINEN •• YPÄJÄ •• HUMPPILA • SOMERO • URJALA

 

Etusivu
Puheenjohtajan tervehdys
Killan hallitus
Jäseneksi Kiltaan - tue
yhdistyksen toimintaa

Killan taiteilijoita
Historiaa ja julkaisuja
Killan omat kokoelmat
Grafiikan paja
PC-ohjeistus
Taidelinkkejä
Palautelomake

TAPAHTUU
Tulevat näyttelyt, kurssit ym.
Aikaisempia tapahtumia
(sis. runsaasti kuvia)


Sivu päivitetty 10.7.2018

   
 

TAIDEALAN TIEDOTTEITA JA UUTISIA


SUSANNA MANDELININ TAIDENÄYTELY VINKKELISSÄ 16.7.-10.8.

Esittelysivulle »


MARJATTA ÖRNIN TAIDENÄYTTELY TAMMELASSA

TIE - JOKI - HARJU – mielenmaisemani Portaassa

Kosketuksen öljyväreillä maalaamiseen sain v. 2007 Portaan Akatemian kesäkurssilla. Harrastus alkoi samana syksynä Helsingin Työväenopiston senioreiden parissa viikottaisena tapaamisena. Portaan Akatemian kesäkursseille osallistuin vielä muutamana kesänä. Minulla on ollut mahdollisuus vuosikymmenten jälkeen palata kesäisin lapsuuden maisemiin, joista maalausharrastuksen myötä on tullut "mielenmaisemani", josta olen nyt kymmenen vuoden aikana ammentanut aiheita ja jota myös nyt näyttelyssä olevat työni kuvaavat.

Näyttelyni on avoinna 1.-17.8.2018 Tammelan kunnantalon näyttelytilassa viraston aukioloaikana. Tervetuloa!


TAIDETTA JOKIOISTEN LEIVÄN KAHVIOISSA

Heinäkuusta 2017 alkaen Jokioisten Leivän kahvioisssa sekä Forssassa että Jokioisilla voi tutustua Killan jäsenten taiteeseen. Näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

Maaliskuun taiteilijana Forssan kahvilassa Harri Oinonen. Huhtikuussa Tuula Orttenvuori, toukokuussa Taina Riitto, kesäkuussa Marjut Leskinen ja heinäkuun vuoro nyt vapautunut!

Jos haluat myös töitäsi esille kahvioihin, ota yhteyttä sihteeriin
[ yhteystiedot » ]


TYÖPAJATORSTAIT GRAFIIKAN PAJALLA

Forssan kuvataidekoululla, grafiikan pajalla järjestetään torstaisin klo 16 alkaen (useimmiten klo 20 asti, jos kiinnostusta ja osallistujia riittää) killan jäsenille vapaamuotoisen toiminnan kokoontumisia, joissa on alkutalven ja kevään aikana mm. piirretty ja maalattu elävää mallia.

14.6. alkaen torstaipaja on kesätauolla. Jatkosta ja mahdollisista poikkeuksista ilmoitetaan erikseen!

7.6. tutustuttiin virtuaalitodellisuuteen, mm. 3D-maalausohjelmaan Tilt Brush Oculus Rift -virtuaalilasien ja langattomien Oculus Touch-käsiohjaimien avulla. Virtuaalimaailmassa käyttäjä kokee vahvasti olevansa jossakin todellisessa tilassa, joka voi olla mitä tahansa sovellukseen on mallinnettu, tai 3D-kameroilla jossakin todellisessa paikassa kuvattu. Touch ohjaimet antavat mahdollisuuden käsitellä virtuaalimaailman kappaleita ja esim. Tilt Brush -sovelluksessa selata väri- ja työkalupalettia toisella kädellä ja maalata toisella. Tätä kaikkea ei ylipäätään voi mitenkään tyydyttävästi kuvata sanallisesti, vaan se on itse koettava! Immersio, eli "siellä olon tuntu" on parhaimmillaan todella vaikuttava. Tulet hämmästymään millä asteella kyseinen tekniikka on jo nyt!

Laitteiden ja ohjelmistojen esittelijänä toimii Harri Oinonen, jolta vinkki silmälasien käyttäjille, että sivuilta ulkonevat kehykset (oppaalla aluksi 13 cm leveät sangat, linssien tasosta mitattuna) ovat osoittautuneet silmikon päähän laittamisen ja pois saamisen kannalta hankaliksi, eli jos on mahdollisuus käyttää vaikka jotakin vanhoja enemmän pään myötäisiä laseja, tai jopa piilolinssejä, siitä on suurta apua - terveisin nimimerkki "toisella kerralla muoviset ysärisangat päässä virtuaalimaailmassa".

Virtuaalitodellisuutta pajalla

Linkki VR-sisältöihin, joista voi toki myös tehdä ehdotuksia, ainakin jonkin (mahdollisesti) myöhemmin uudelleen ohjelmassa olevan esittelytilaisuuden varalle »

Yhteystiedot »

Tilt Brush »

Oculus Rift »

Oculus Touch -ohjaimet käyttökuvassa »


VUODEN KILTALAINEN VALITTU

Vuosikokouksessa Killan sihteeri Aino Sallinen ilmoitti toimikautensa lopuksi ääntenlaskennan tuloksena, että vuoden kiltalaiseksi on valittu pj. Marjut Leskinen. Onnittelemme!


SKjL:n toiminnanjohtaja Harri Hirvonen luovutti vuosinäyttelyn 2017 avajaisssa 2.2. 70-vuotiaalle Kuhankosken Kilta ry:lle kunniakirjan tunnustuksena paikallistaiteen eteen tehdystä työstä.

Lounais-Hämeen Kotiseutu- ja Museoyhdistys »


Forssan Lehti: Esko Aaltosen kulttuuripalkinto 2015 myönnettiin 25.9. Kuhankosken Killalle! »

Lounais-Hämeen Kotiseutu- ja Museoyhdistys »


JÄSENALENNUS TAITEILIJATARVIKKEISTA

Kuhankosken Killan jäsenet saavat käsityökeskus Sigridin myymälästä 10% alennuksen yli 20 euron ostoksista ja 20% yli 50 euron hankinnoista.


 

Taina Riitto: Mielen kyynel - sielun kasvu (2016)

 

 

yllä
Taina Riiton "Mielen kyynel - sielun kasvu (2016)"